فصل اسفناج فرا رسید و اسفناج های تُرد و خوشمزه فراوان در دسترس است. چه خوب است که از این سبزی بی نظیر نهایت استفاده را ببریم و از خواص بیشمار آن، خود و خانواده عزیزمان را از آن بهره مند کنیم. بنا بر تحقیقات پژوهشگران ویتامینهای فراوانی که در اسفناج نهفته است در اثر پخت زیاد از بین می رود، اما آهن موجود در آن که بسیاری از ما و به خصوص کودکان به آن نیازمندند در اثر پختن از بین نمی رود و ما می توانیم از از این سبزی ارزان و فراوان، به عنوان منبع "آهن" مورد نیاز بدن استفاده کنیم.
"بورک اسفناج و پنیر" که یکی دیگر از انواع "بورک" است، به خاطر اسفناج، پنیر، تخم مرغ و شیر و کره موجود در آن غذایی بسیار کامل و در عین حال دلچسب است که نباید آن را از دست داد!

 لطفاً برای دیدن مواد لازم و طرز تهیه غذا بر روی ادامه مطلب کلیک کنید 

 مواد لازم برای تهیه بورک اسفناج و پنیر (برای 4 تا 5 نفر)

شیر - 1/2 پیمانه
روغن زیتون - 2 تا 3 ق.س
تخم مرغ - 2 عدد
اسفناج پاک کرده - 500 گرم
پنیر فتا - 1/2 پیمانه
پیاز کوچک - 1 عدد
روغن - 1 ق.س
کره - 50 گرم
نمک و فلفل - به میزان لازم

 طرز تهیه بورک اسفناج و پنیر

1) پیاز را نگینی  ریز خرد کنید.
2) اسفناج را خوب بشویید و آن را روی پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شود و بعد خرد کنید.
3) تابه را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. 1 ق.س روغن در تابه بریزید و پیاز را اضافه کنید. روی حرارت کم پیاز را تفت دهید.
4) اسفناج خرد شده را به پیاز اضافه کنید و نمک و فلفل بزنید و ابتدا در تابه را بگذارید و بعد از 2 دقیقه در تابه را بردارید و هم بزنید و اسفناج را تفت دهید. اگر احیانا اسفناج آب انداخته بود حرارت را زیاد کنید تا آب آن تبخیر شود. اسفناج پخته را کنار بگذارید تا خنک شود.
5) تابه پیرکس بزرگی را چرب کنید.
6) شیر و تخم مرغ و 2 ق.س روغن زیتون را با یک پر نمک و فلفل با هم مخلوط کنید.
7) یک لایه خمیر یوفکا در تابه پهن کنید. (اضافه های خمیر را نبُرید، چون در آخر باید اطراف خمیر را تا بزنید وروی خمیر برگردانید.) روی خمیر با قاشق مقداری از مخلوط شیر و تخم مرغ بریزید و همه جای خمیر پخش کنید. (تصویر 1)


8) لایه دوم خمیر را بگذارید و مانند لایه اول روی آن شیر و تخم مرغ بریزید. (تصویر 2)


9) لایه سوم را هم مانند لایه اول و دوم قرار دهید.
10) روی لایه چهارم، اسفناج تفت خورده را پهن کنید و پنیر فتا را خرد کنید و روی آن بریزید. (تصویر 3)


11) لایه پنجم را مانند لایه های اول تا سوم بگذارید.
12) روی لایه ششم کره خرد شده قرار دهید. (تصویر 4)


13) در آخر اطراف خمیر را روی بورک تا بزنید و لا بلای خمیرها کره خرد شده بگذارید. (تصاویر 5 و 6)



14) در پایان روی سطح خمیر از مایۀ شیر و تخم مرغ بمالید. (تصویر 7)


15) فر را با 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. تابه بورک را در طبقه وسط فر قرار دهید تا زمانی که روی بورک طلایی شود.

 نکته مهم: ممکن است در حین کار خمیر پاره شود و حتی تکه ای از آن جدا شود، نگران نباشید و دوباره کنار هم بگذارید و کار را ادامه دهید.




طبقه بندی: بورک،  غذا های گیاهی و بدون گوشت، 
برچسب ها: بورک، غذا های گیاهی و بدون گوشت، بورک اسفناج و پنیر، اسفناج، پنیر،  
نوشته شده در تاریخ سه شنبه 1391/08/9 توسط آرزو پروازی
.CopyRight © 2012-2013 Ashpaziye Arezoo , All Rights Reserved ©