تبلیغات
آشپزی آرزو - پاناکوتا لبو (Beet Panna Cotta)


چغندر قرمز یکی از موهبتهای خداوند است که در فصل پاییز و زمستان در دسترس است. در کشور عزیز ما ایران تقریبا بیشترین استفاده ای که از چغندر قرمز می شود، به صورت پخته و لبوی داغ است که شهرت فراوان دارد. در حالیکه از این نعمت الهی میتوان به شکلهای متنوعی در غذاها و دسرها و سالادها بهره برد. قبلا کیک چغندر را ارائه کردم و مورد استقبال بسیاری قرار گرفت. اما چند روز پیش که تصمیم داشتم دسر درست کنم، فکر کردم چه خوب است با چغندر یک دسر جدید تهیه کنم. به نظرم رسید که حتما می توان با چغندر پخته "موس"، "پودینگ" یا "پاناکوتا" درست کرد که هم ظاهر بسیار زیبایی داشته باشد و هم مزه و طعم دوست داشتنی.  بعد از جستجو و تأمل، "پاناکوتا لبو" بیشتر توجه ام را جلب کرد. وقتی آماده شد، برای خودم و خانواده عزیزم خیلی دلپذیر و مطلوب واقع شد. پیشنهاد میکنم تا فصل چغندر تمام نشده و هنوز در دسترس است آن را تهیه کنید و از رنگ و طعم آن لذت ببرید.

 لطفاً برای دیدن مواد لازم و طرز تهیه غذا بر روی ادامه مطلب کلیک کنید 

 مواد لازم برای تهیه پاناکوتا لبو (برای 8 تا 10 نفر)

چغندر پخته - 2 عدد متوسط
خامه - 350 میلی لیتر
شیر - 2 پیمانه
پودر ژلاتین - 3 ق.س
شکر - 2/3 پیمانه
وانیل - اندکی

 طرز تهیه پاناکوتا لبو

1) چغندر را همانطور که می دانید خوب بشویید و پوست بگیرید و با مقداری آب خوب بپزید. به طوریکه بعد از پخت، ¾ پیمانه آب آن باقی بماند.
2) پودر ژلاتین را روی 1 پیمانه شیر سرد بپاشید و کنار بگذارید تا ژلاتین حالت پف کرده پیدا کند.
3) بقیه شیر و خامه و شکر را روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا شکر و خامه در شیر حل شوند و یکنواخت شوند ولی به جوش نیایند. بعد، از روی حرارت بردارید و وانیل را اضافه کنید.
4) مخلوط شیر و ژلاتین را کم کم داخل شیر و خامه داغ بریزید و هم بزنید تا ژلاتین حل شود.
5) چغندرهای پخته را خرد کنید و داخل مخلوط کن بریزید و 1/3 از مخلوط شیر و خامه و ژلاتین را روی آنها بریزید و مخلوط کن را روشن کنید. 
6) وقتی لبوها تقریبا به صورت پوره درآمدند، همانطور که مخلوط کن روشن است، از دریچه کوچک روی در مخلوط کن، کم کم بقیه مخلوط شیر و خامه  را اضافه کنید و آنقدر به مخلوط کردن ادامه دهید تا همه مواد با هم یکدست شوند.
7) مواد پاناکوتا را که خوب مخلوط کرده اید داخل قالب بریزید و مدت 6 ساعت یا بیشتر در یخچال قرار دهید تا کاملا ببندد.
8) موقع سرو، ته قالب را 20 ثانیه داخل آب داغ قرار دهید و بعد برگردانید.

 مواد لازم برای تهیه سس لبو

آب چغندر پخته - ¾ پیمانه
شکر - 1/3 پیمانه
وانیل - اندکی
نشاسته ذرت - 1 ق.م
آب خنک - 2 ق.س

 طرز تهیه سس لبو

1) نشاسته ذرت را با آب خنک مخلوط کنید تا حل شود.
2) آب چغندر، شکر و نشاسته حل شده را با هم داخل یک شیرجوش بریزید و روی حرارت قرار دهید.
3) ابتدا مرتب هم بزنید تا شکر حل شود و به جوش آید. بعد حرارت را متوسط کنید و اجازه دهید تا سس غلیظ شود. گاه گاهی هم بزنید تا ته نگیرد.
4) غلظت سس باید در حدی باشد که وقتی با قاشق هم می زنید و قاشق را از داخل سس بیرون می آورید، یک لایه نازک از سس به قاشق بچسبد.
5) وقتی سس غلیظ شد از روی حرارت بردارید و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید. بعد از اینکه خنک شد داخل شیشه بریزید و در آن را ببندید و داخل یخچال بگذارید تا کاملا سرد شود و موقع سرو پاناکوتا روی آن بریزید.

 نکته مهم: میزان شکر هم برای پاناکوتا و هم برای سس لبو، بستگی به شیرینی چغندر و ذائقه شما دارد. می توانید آن را کم یا زیاد کنید.




طبقه بندی: دسر، 
برچسب ها: دسر، پاناکوتا لبو، پاناکوتا، دسر ایتالیایی، لبو، دسر زمستانی، دسر خوشرنگ،  
دنبالک ها: پاناکوتا موز و قهوه، پاناکوتا پرتقالی، پاناکوتا توت فرنگی،  
نوشته شده در تاریخ شنبه 1393/12/16 توسط آرزو پروازی
.CopyRight © 2012-2015 Ashpaziye Arezoo , All Rights Reserved ©