تبلیغات
آشپزی آرزو - کوفته کدو حلوایی (Pumpkin Meat Balls)


همانطور که بارها نوشته ام کوفته، یکی از دلچسب ترین غذاهاست که با ذائقۀ ما ایرانی ها نیز فوق العاده هماهنگ است. در میان ملل مختلف هم کوفته با تنوع بسیار البته در اندازه های کوچک به عنوان غذای اصلی (Main Dish) یا پیش غذا (Appetizer) خیلی مورد توجه است و طرفداران زیادی دارد. تجربه من هم نشان می دهد که کوفته در مهمانی ها برای همه مطلوب و دلچسب است. 
مدتی بود مقداری آلوی جنگلی خریده بودم، ولی ترشی زیاد آن باعث شده بود که خیلی از آن استفاده نکنم. وقتی تصمیم گرفتم کوفته کدوحلوایی را تجربه کنم، به فکرم رسید برای متعادل کردن طعم شیرین غذا به ترش و شیرین از آلوی جنگلی استفاده کنم. وقتی غذا آماده شد خیلی مورد پسند خانواده ام قرار گرفت. چند مرتبه دیگر این کوفته خوشمزه را هم برای خودمان و هم برای مهمانان عزیز تهیه کردم، برای همه مطلوب و دوست داشتنی بود.

 لطفاً برای دیدن مواد لازم و طرز تهیه غذا بر روی ادامه مطلب کلیک کنید 

 مواد لازم برای تهیه کوفته کدو حلوایی

گوشت چرخکرده گوسفند یا ران بوقلمون - 300 گرم
کدو با پوست - 350 گرم
گردو - ½ پیمانه (یا بادام زمینی سفید کرده)
پیاز متوسط - 1 عدد
سیر - 1 حبه
مخلوط ترخون و مرزه خشک - 1 ق.س
آلوی جنگلی - 10 عدد
تخم مرغ - 1 عدد
پودر نان - ½  پیمانه
نمک - 1 ق.م
فلفل سیاه - ½ ق.چ
سس کچاپ - 2 ق.س (یا رب - 1 ق.س) 
دارچین - 1 ق.چ
پودر کاری - 1ق.م
جوز هندی - ¼ ق.چ
میخک - 1/8 ق.چ
شکر - 1 ق.م (در صورت تمایل)
آب - 2 پیمانه
روغن - 4 ق.س

 طرز تهیه کوفته بوقلمون و کدو حلوایی

1) کدو را پوست کنید و تخمه های آن را درآورید و با رنده ریز رنده کنید.
2) پیاز را ساطوری کنید.
3) سیر را له کنید.
4) گردو یا بادام زمینی را روی تخته بریزید و با وردنه یا چاقو ریز کنید.
5) آلوها را بشویید و با 1/2 پیمانه آب جوش آنها خیس کنید. بعد از نیم ساعت، با یک چاقو هسته آلوها را جدا کنید و آلوها را با ½ پیمانه آب داخل مخلوط کن بریزید تا پوره شود.
6) وقتی سبزیجات را آماده کردید؛ گوشت، کدو، ترخون و مرزه، نیمی از پیاز ساطوری شده، گردوی ساطوری شده، تخم مرغ، پودر نان، نمک، فلفل، پودر کاری، دارچین، جوز هندی و میخک را در یک کاسه بزرگ بریزید و خوب آن را ورز دهید.
7) مواد کوفته را به اندازه توپ پینگ پنگ شکل دهید و داخل سینی بچینید و نیم ساعت در یخچال بگذارید.
8) تابه را روی حرارت قرار دهید تا کاملا داغ شود. 2 ق.س روغن در تابه بریزید و کوفته ها را در روغن با حرارت متوسط تفت دهید و بعد از تابه درآورید.
9) 2 ق.س از روغن باقیمانده را در تابه بریزید و نیم دیگر از پیاز ساطوری شده را در روغن بریزید و 5 دقیقه تفت دهید. سیر له شده را اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید.
10) پوره آلو ، سس کچاپ یا رب و شکر را به پیاز تفت خورده اضافه کنید و یک دقیقه همه را تفت دهید. نمک  و فلفل بزنید و 1 و ½ پیمانه آب را اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش آید. 
11) وقتی سس جوش آمد کوفته های سرخ کرده را داخل سس بگذارید و در تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا با حرارت ملایم  45 دقیقه کوفته ها ریز بجوشند و سس غلیظ شود. پس از این زمان کوفته ها حاضرند. نوش جان.

 نکات مهم:
1) اگر غذاساز در منزل دارید، خیلی راحت و سریع می توانید کدو، پیاز، گردو یا بادام زمینی را داخل غذاساز بریزید. البته ابتدا کدو و بادام زمینی یا گردو را بریزید و 30 ثانیه غذاساز را روشن کنید تا کمی خرد شوند و بعد پیاز را اضافه کنید و بزنید تا این مواد کاملا له شوند.
2) اگر آلوی جنگلی ندارید از آلوی خورشی یا هر چاشنی دیگری هم میتوانید استفاده کنید.
3) اگر طعم ترش را دوست دارید، شکر اضافه نکنید.
4) این کوفته را می توانید با مخلوط گوشت گوسفند و گوساله هم درست کنید.




طبقه بندی: بوقلمون،  کوفته، 
برچسب ها: کوفته، کوفته کدوحلوایی، بوقلمون، گوشت گوسفند، گردو، بادام زمینی، کدوحلوایی،  
نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 1393/12/6 توسط آرزو پروازی
.CopyRight © 2012-2015 Ashpaziye Arezoo , All Rights Reserved ©