تبلیغات
آشپزی آرزو - تبوله (Taboulleh/Tabouli)


"تبوله" یکی از ساید دیش های (Side Dish) متداول و محبوبی است که اصالتا متعلق به کشور سوریه و لبنان می باشد؛ اما امروزه درهمه کشورهای عربی، در بین مردم  ترکیه و ارامنه عزیز، و حتی کشورهای غربی، به عنوان نوعی سالاد برای همگان مطلوب و مطبوع است. مواد اصلی "تبوله" بلغور گندم و سبزیجاتی مانند خیار، گوجه فرنگی، جعفری و پیاز همراه با آبلیمو و روغن زیتون است. ولی در تهیه سالاد "تبوله" هم مانند انواع خوراکی ها هر کس می تواند در آماده سازی و مواد اولیه آن بنا به ذائقه خود تغییراتی بوجود آورد. من این سالاد را سالها پیش در منزل یکی از دوستان "سوری" (اهل سوریه) خورده بودم. اما تا کنون فرصت پیدا نکرده بودم تا خودم آن را درست کنم. تا اینکه یکی از دوستان نازنینم، طرز تهیه آن را خواستند. من هم طبق معمول دست بکار شدم و در سایت های سرآشپزان عربی و غیر عرب بسیار جستجو کردم و با دو شیوه آن را درست کردم که به نظرم این شیوه ای که ارائه می کنم با ذائقه ایرانی بسیار سازگارتر است.

 لطفاً برای دیدن مواد لازم و طرز تهیه غذا بر روی ادامه مطلب کلیک کنید 

 مواد لازم برای تهیه "تبوله"

بلغور گندم پخته - ¼ پیمانه
آب - ¼ پیمانه
خیار نگینی خرد شده - ¾ پیمانه
گوجه فرنگی نگینی خرد شده - ¾ پیمانه
جعفری ساطوری شده - ½ پیمانه
نعنا ساطوری شده - 1/3 پیمانه
پیازچه خرد شده - 1/3 پیمانه
آبلیموی تازه - 2 ق.س
روغن زیتون - 3 ق.س
نمک و فلفل سیاه - به میزان دلخواه

 طرز تهیه سالاد تبوله

1) همانطور که در این پست نوشتم، بلغور گندم به دو صورت تهیه می شود، با گندم خام و با گندم پخته. وقتی گندم خام را آسیاب می کنند، بلغور گندم خام بدست می آید و وقتی گندم را ابتدا می پزند و آن را خشک می کنند و بعد آن را آسیاب می کنند بلغور گندم پخته بدست می آید. در سالاد تبوله، از بلغور گندم پخته باید استفاده کرد، چون در این صورت بلغور را می شویند و روی آن، آب جوش می ریزیند و در آن را می گذارند و اجازه می دهند نیم ساعت یا بیشتر بماند و آب به خورد بلغور برود؛ بعد آن را با بقیه مواد "تبوله" مخلوط می کنند. یا بلغور را پس از شستن، با آب روی حرارت قرار می دهند و آن را می پزند تا آب آن تبخیر شود. (البته همان بلغور گندم پخته را، چون بلغور گندم خام موقع پختن لعاب می کند و به هم می چسبد) پس از آنکه سرد شد، آن را با بقیه مواد مخلوط میکنند. من به هر دوشیوه این سالاد را تهیه کردم، ولی به نظرم وقتی بلغور را می پزیم با ذائقه ما ایرانی ها هماهنگ تر می شود.
2) به هر حال، به هر یک از دو شیوه ای که توضیح دادم می توانید بلغور را آماده کنید و با بقیه مواد مخلوط کنید و نوش جان کنید.

 نکات مهم:

1) میزان همه مواد را می توانید بنا به سلیقه و ذائقه خود کم و زیاد کنید. به نظر من با این میزان، سالاد تبوله مورد پسندی خواهید داشت.
2) معمولا مقدار جعفری در این سالاد بیشتر از نعناست، ولی من همین مقدار را ترجیح دادم.
3) من پیازچه را به جای پیاز ترجیح دادم، شما می توانید در صورت تمایل از پیاز استفده کنید.
4) در این سالاد، گشنیز هم به جای جعفری میریزند، انتخاب با شماست.




طبقه بندی: سالاد، 
برچسب ها: سالاد، تبوله، سالاد تبوله، سالاد عربی، بلغور، سالاد سبزیجات،  
دنبالک ها: پیلباف بلغور، رول بلغور، برگر گیاهی بلغور با ارده، برگر گیاهی بلغور،  
نوشته شده در تاریخ یکشنبه 1393/10/7 توسط آرزو پروازی
.CopyRight © 2012-2015 Ashpaziye Arezoo , All Rights Reserved ©