تبلیغات
آشپزی آرزو - عرایس (Ara’yes)


"عرایس" در زبان عربی جمع کلمه "عروس" است ، ولی متاسفانه من نتوانستم علت نامگذاری آن را پیدا کنم. در هر حال، "عرایس" نوعی اسنک عربی است که به قول خود عربها این غذا با "نان پیتا" و (Kafta) یعنی مخلوط گوشت چرخ کرده با ادویه  درست میشود. ابتدا که به این غذا برخوردم، برای تجربه کردن آن کمی تردید داشتم. چون فکر نمیکردم گوشت خام لای نان نازک و ترد پیتا مغزپخت شود و دلچسب باشد. اما بالاخره چند وقت پیش آن را درست کردم. آنقدر برای همه خانواده خوشایند و مطلوب بود و در عین حال تهیه آن سریع و آسان؛ که جزء غذاهای تقریبا تکراری منزل ما درآمد. هر چند در کشورهای عربی ظاهرا "نان پیتا" هم ضخیم و هم نازک موجود است و برای درست کردن "عرایس" از نان پیتا ضخیم استفاده می کنند. ولی من با همین نان پیتا موجود در فروشگاه ها آن را درست کردم و خیلی هم عالی شد. این غذا به عنوان میان وعده برای مدرسه فرزندان دلبندتان گزینه فوق العاده خوبی است.

 لطفاً برای دیدن مواد لازم و طرز تهیه غذا بر روی ادامه مطلب کلیک کنید 

 مواد لازم برای تهیه عرایس

گوشت چرخ کرده - 300 گرم
پیاز کوچک - 1 عدد
سیر - 2 حبه
فلفل دلمه قرمز خرد شده - ¼ پیمانه
جعفری ریز شده - ¼ پیمانه
ارده - 1 ق.س
رب انار - 1 ق.س
زنجبیل تازه - رنده شده 1 ق.م
دارچین - 1 ق.م
نمک و فلفل سیاه - به میزان دلخواه
نان پیتا - 2 عدد
کره یا روغن زیتون - 3 تا 4 ق.س

 طرز تهیه عرایس

1) پیاز را نگینی ریز خرد کنید.
2) سیر را له کنید.
3) سیر، پیاز، گوشت، فلفل دلمه، جعفری، رب انار و ارده و ادویه را با هم خوب مخلوط کنید.
4) مواد میانی را 8 قسمت کنید.
5) هر یک از نان های پیتا را 4 قسمت کنید. لای هر قسمت را باز کنید و با برس داخل نان را کره ذوب شده یا روغن زیتون بمالید.
6) لای هر قسمت از نان پیتا روی یک طرف آن،  یک قسمت از مواد گوشتی را بگذارید و با طرف دیگر نان، روی مواد گوشتی را بپوشانید. همه مواد را به همین ترتیب لای 8 تکه نان قرار دهید و آنها را در سینی فر که فویل انداخته اید بچینید و روی نان ها را با برس روغن زیتون یا کره بمالید.
7) فر را از قبل با دمای 190 درجه سانتیگراد گرم کنید. سینی عرایس را حدود 30 دقیقه در فر بگذارید تا مواد گوشتی داخل نان ها پخته و روی نان ها برشته شود.

 نکته مهم: اگر یک لای نان پیتا پاره شده بود، آن را برگردانید و مواد گوشتی را روی آن لایه ای بگذارید که سالم است و سوراخ نیست و لایه ای که پاره و سوراخ شده را رو قرار دهید. به این ترتیب موقع پخت، آب گوشت از نان خارج نمیشود.





طبقه بندی: پیش غذا یا اردور، 
برچسب ها: پیش غذا یا اردور، عرایس، غذای عربی، نان پیتا، غذای پیک نیک، میان وعده، تغذیه مدرسه،  
نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 1393/10/17 توسط آرزو پروازی
.CopyRight © 2012-2015 Ashpaziye Arezoo , All Rights Reserved ©