تبلیغات
آشپزی آرزو - ماهی سالمون با سس پرتقال (Salmon with Orange Sauce)


(Salmon) که در زبان انگلیسی "اِل" آن تلفظ نمی شود و  تقریبا "سامِن" تلفظ می شود، در کشور ما همه آن را "سالمون" می شناسند و چون نام این ماهی اینگونه شناخته شده، من هم آن را با همین نام ذکر کردم. در هر حال، این ماهی فوق العاده خوشمزه از جمله ماهی های بسیار چرب است و به همین دلیل سرشار از "اُمگا 3" است. همانطور که می دانید "اُمگا 3" کاهش دهنده کلسترول بد، کاهش دهنده استرس و افزایش دهنده سیستم ایمنی بدن ... است. از بیماری های قلبی – عروقی، حملات و سکته های قلبی، ابتلا به آرتروز پیشگیری میکند و مانع لخته شدن خون میشود و از بالا رفتن فشار خون جلوگیری میکند. "ماهی سالمون" برای چشم مفید است. به کسانی که دچار بی خوابی می شوند، کمک می کند تا در زمان کوتاه خواب عمیق و راحتی داشته باشند. "ماهی سالمون" به خانمهای باردار توصیه می شود، چون "سالمون" به ساخت سلولهای مغزی جنین کمک می کند. ماهی سالمون" دارای ویتامین ها و مواد معدنی فراوانی است، اما ویتامین D فراوانی که در آن است، خطر ابتلا به سرطان و بیماری های روماتیسمی را تا حد زیادی کاهش می دهد. (من این مطالب را از سایت chatelaine برگرفته ام)
گاهی در میان مردم دیده و شنیده می شود که ماهی های بزرگ یا به طور کل ماهی نباید خورد چون جیوه دارد. به خصوص به خانمهای باردار توصیه می کنند که ماهی نخورید. این مطلب تا حدودی در مورد ماهی های بسیار بزرگ که سنگین هستند و معمولا ته دریاها و اقیانوسها زندگی می کنند، درست است؛ که در این صورت میگو هم نباید خورد، چون میگوها هم ته دریا زندگی می کنند. اما امروزه که بیشتر ماهی ها و میگوها به صورت پرورشی تهیه می شوند، این نکته دیگر مطرح نیست. از طرفی به نظر من خواص آبزیان خیلی بیشتر از مضرات آنهاست.

 لطفاً برای دیدن مواد لازم و طرز تهیه غذا بر روی ادامه مطلب کلیک کنید 

 مواد لازم برای تهیه ماهی سالمون با سس پرتقال (برای ۳ تا ۴ نفر)

فیله سالمون - ۶۰۰ گرم
آب پرتقال - ۱ پیمانه
رنده پوست پرتقال - ۱ ق.چ
رنده زنجبیل تازه - ۱ ق. م
سرکه بالزامیک - ۱ ق. م
نمک و فلفل سیاه - به میزان لازم

 طرز تهیه ماهی سالمون با سس پرتقال

1) فر را با 200 یا 250 درجه سانتیگراد از قبل روشن کنید. دمای فر به حرارت فر شما بستگی دارد.
2) آب پرتقال را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و غلیظ شود و میزان آن به ۱/۲ پیمانه برسد. بعد آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
3) رنده پوست پرتقال و زنجبیل و سرکه بالزامیک را با آب پرتقال غلیظ شده مخلوط کنید.
4) فیله سالمون را بشویید و در یک سبد بگذارید تا آب اضافی آن برود، سپس فیله ها را با حوله کاغذی کاملا خشک کنید و دو طرف هر قطعه فیله ماهی را نمک و فلفل سیاه بپاشید. 
5) داخل سینی فر فویل قرار دهید و روی آن را چرب کنید.
6) فیله های سالمون را داخل سینی فر روی فویل بچینید.
7)  نیمی از سس را با یک قاشق چای خوری روی فیله ها بریزید و آنها را ۱۰ دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید.
8) بعد از ۱۰ دقیقه فر را خاموش کنید و  بقیه سس را دوباره روی فیله ها بریزید و گریل را روشن کنید و ۸ تا ۱۰ دقیقه زمان دهید تا سطح فیله ها کمی طلایی شود ولی زیاد خشک نشود. بعد از فر درآورید و با سبزیجات پخته سرو کنید.

 نکات مهم:
1) می توانید ۲ قاشق از سس را نگه دارید و موقع سرو روی فیله ها بریزید تا ماهی حالت مرطوب داشته باشد، به نظرم اینطور مطلوب تر است.
2) ما چون برنج خیلی کم میخوریم، تقریبا همیشه ماهی را بدون پلو سرو میکنم. به همین دلیل این مقدار ماهی بدون برنج با سبزیجات پخته برای ۳ نفر غذای خیلی کاملی است. ولی اگر شما دوست داشته باشید می توانید مقدار کمی پلوی ساده درست کنید و برای هر پرس مقداری پلوی قالب زده هم بریزید که در این صورت این مقدار ماهی برای ۴ نفر کافی است.




طبقه بندی: ماهی، 
برچسب ها: ماهی، ماهی سالمون با سس پرتقال، ماهی سالمون، سس پرتقال، پرتقال، زنجبیل، سرکه بالزامیک،  
دنبالک ها: ماهی تیلاپیا با سس پرتقال، ماهی تیلاپیا با سس مایونز و فلفل دلمه کبابی، ماهی تیلاپیا با پنیر پارمسان و لیمو ترش، ماهی تجین،  
نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 1393/09/26 توسط آرزو پروازی
.CopyRight © 2012-2015 Ashpaziye Arezoo , All Rights Reserved ©