تبلیغات
آشپزی آرزو - کوفته با سُس ترش (Meatballs in Sour Sauce/ Eksili Kofte)


یکی دیگر از غذاهای کشور ترکیه "Eksili kofte" است. همانطور که می دانید کلمات مشترک بین زبان فارسی و ترکی کم نیستند، هر چند خط آنها تغییر کرده و تبدیل به لاتین شده است. "Eksi" در زبان ترکی یعنی "تُرش". همانطور که قبلا هم در پست های دیگری گفته و نوشته ام، به نظرم کوفته ها یکی از دلچسب ترین غذاها هستند. اما از آنجایی که ما فقط کوفته تبریزی را می شناسیم و به نظر طرز تهیه آن دشوار است، معمولا از درست کردن کوفته صرف نظر میکنیم. کوفته سرگنجشکی یکی دیگر از کوفته های خوشمزه ایرانی است که متاسفانه تقریبا به فراموشی سپرده شده است. چنانکه با روش من آشنا شده اید، من بنا دارم غذاهای ساده و متنوعی را که قبلا تجربه کرده و یا تجربه می کنم را ارائه کنم، تا ضمن آشنایی با غذاهای ملل مختلف، سفره هایمان از یکنواختی درآید. من قبلا کوفته ای مشابه این را بارها تجربه کرده بودم؛ ولی وقتی با این کوفته که طرز تهیه آن بسیار ساده تر بود آشنا شدم، خیلی خوشحال شدم و ترجیح دادم که با این روش آموزش دهم. این کوفته لذیذ  با اندکی تغییر (حذف کره و فلفل قرمز)، برای فصل سرما که خود یا عزیزانتان دچار سرماخوردگی می شوید بسیار مناسب و مقوی است.

 لطفاً برای دیدن مواد لازم و طرز تهیه غذا بر روی ادامه مطلب کلیک کنید 

 مواد لازم برای کوفته با سُس ترش (برای 3 تا 4 نفر)

گوشت چرخکرده مخلوط گوسفند و گوساله - 300 گرم
برنج پخته - 1 پیمانه 
تخم مرغ کوچک - 1 عدد
پیاز داغ - 3 ق.س
زیره - 1 ق.چ
خردل - ½ ق.چ
نمک - 1 ق.چ
فلفل سیاه - 1/2 ق.چ
آب مرغ یا آب جوش - 5 پیمانه
آب سرد - 2 ق.س
زرده تخم مرغ - 2 عدد
آرد - 2 ق.س
آبلیموی تازه - 2 تا 3 ق.س
کره - 30 گرم
پاپریکا - 2/1 ق.چ
فلفل قرمز - 1/4 ق.چ

 طرز تهیه کوفته با سُس ترش

1) گوشت، پیازداغ، برنج پخته، تخم مرغ، نمک، خردل، زیره و فلفل سیاه را در کاسه ای بریزید و خوب ورز دهید. از این مواد به اندازه گردوی درشت بردارید و همه را به شکل کوفته گلوله کنید و در سینی بچینید.
2) یک قابلمه نسبتا بزرگ روی حرارت قرار دهید، آب مرغ یا آب جوش و مقداری نمک را روی حرارت قرار دهید تا کاملا قُل قُل کند بعد کوفته ها را یکی یکی و به آرامی داخل آب در حال جوش قرار دهید. اگر از جوش افتاد، حرارت را زیاد کنید و صبر کنید تا دوباره به جوش آید و بعد بقیۀ کوفته ها را در قابلمه بریزید. وقتی همۀ کوفته ها را ریختید، در قابلمه را بگذارید، تا کاملا قل قل کند، سپس حرارت را کم کنید و مدت 30 تا 35 دقیقه کوفته ها را بپزید.
3) در فاصله پخت کوفته ها، 2 عدد زرده تخم مرغ را با 2 ق.س آب سرد و 2 تا 3 ق.س آبلیمو خوب بزنید. سپس آرد را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا گلوله های آرد باز شود.
4)وقتی کوفته ها پخت؛ یک ملاقه از آب کوفته بردارید و آرام آرام به مخلوط زرده اضافه کنید و سریع هم بزنید.
5) وقتی دمای مخلوط زرده تقریبا بالا رفت و گرم شد، داخل قابلمه کوفته ها بریزید و حرارت را کم کنید و 10 دقیقه دیگر زمان بدهید تا کوفته ها با این سُس مزه دار شوند.
6) کره را ذوب کنید. وقتی کره کاملا داغ شد، حرارت را خاموش کنید، پاپریکا و فلفل قرمز را به کره اضافه کنید.
7) کوفته ها را در ظرف بکشید و از کره داغ شده روی کوفته ها بریزید و سرو کنید.

 نکات مهم:
1) شاید فکر کنید این غذا با این نوع پخت، با ذائقه شما جور نباشد و احساس کنید بوی زُهم میدهد؛ اما اصلا اینطور نیست و بسیار خوشمزه و مطبوع است. به امتحانش می ارزد.
2) برای رنگ و بوی بیشتر و بهتر می توانید زعفران آب کرده به سس کوفته اضافه کنید.
3) در دستور اصلی این غذا پیاز داغ نمی ریزند ولی من برای طعم بهتر اضافه کردم؛ انتخاب با شماست.
4) نکته دیگر اینکه فقط فلفل قرمز را با کره مخلوط می کنند، اما من احساس کردم بیش از اندازه تند میشود، فلفل قرمز را با پاپریکا مخلوط کردم تا رنگ و طعم مناسبی پیدا کند، در این مورد هم هر طور شما دوست دارید عمل کنید.
4) من این کوفته را با گوشت ران چرخکردۀ بوقلمون هم درست کرده ام، بسیار خوشمزه می شود و هیچ فرقی با گوشت گوسفند  و گوساله ندارد.




طبقه بندی: کوفته، 
برچسب ها: کوفته، کوفته با سس ترش، غذای ترکیه، غذای مناسب سرماخوردگی، گوشت، برنج، تخم مرغ،  
دنبالک ها: کوفته هویج، کوفته بوقلمون، کوفته بادام، کوفته بوقلمون با سس آلو،  
نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 1393/08/28 توسط آرزو پروازی
.CopyRight © 2012-2015 Ashpaziye Arezoo , All Rights Reserved ©