تبلیغات
آشپزی آرزو - مربای (دسر) سیب عقیقی



مربای سیب از جمله مرباهای مورد علاقه من است؛ چون این مربای خوشمزه و کم هزینه در منزل ما  غیر از مصرف آن در صبحانه، آن را له میکنم و در تهیه تارت هم از ان استفاده می کنم. من مربای سیب را همیشه با سیب هایی که ریزترند و قیمت ارزانتری دارند تهیه می کنم. دو سال پیش، دوباره در فصل پاییز و زمستان که سیب های زرد خوشگل به بازار آمدند، توجه ام به آنها جلب شد. مقداری سیب کوچک از تره بار خریدم، وقتی خواستم آنها را مربا درست کنم، به فکرم رسید با وسیله ای که در منزل داشتم داخل آنها را خالی کنم و به صورت درسته مربا درست کن. بعد از اتمام کار از این مربای سیب خیلی خوشم آمد و در این دو سال مرتب این مربا را درست می کردم و هر بار به عنوان هدیه برای دوستان و اقوام می بردم. هر وقت این مربای سیب را آماده داشتم، در واقع یک دسر فوری و بسیار شیک هم داشتم، به این ترتیب که با مقدار کمی خامه که داخل این مرباها می ریختم می توانستم یک دسر سریع و خیلی مطلوب را درست کنم. در این دو سال به دلیل کثرت کار و تنوع پست ها، مجال ارائه این مربای دلپذیر را پیدا نکردم. در این چند روز گذشته که دوباره این مربا را تهیه کردم، تصمیم گرفتم خیلی زود آن را ارائه کنم. مطمئنم اگر آن را تجربه کنید، مشتری دائمی آن می شوید.

 لطفاً برای دیدن مواد لازم و طرز تهیه غذا بر روی ادامه مطلب کلیک کنید 

 مواد لازم برای تهیه مربای (دسر)  سیب عقیقی

سیب زرد متوسط کوچک -  9 عدد (با پوست 900 گرم) 
شکر - 3 پیمانه یا 600 گرم
آب - 2 پیمانه
آب گریپ فروت - ½ پیمانه
زعفران آب کرده - 1 ق.س
چوب دارچین - 1 بند انگشت

 طرز تهیه مربای (دسر) سیب عقیقی

1) آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت متوسط زیاد قرار دهید و مرتب هم بزنید تا شکر حل شود ولی به جوش نیاید.
2) وقتی شکر حل شد آب گریپ فروت تازه را داخل شربت بریزید و حرارت را زیاد کنید تا بجوشد. همین که به جوش آمد و کف کرد، از روی حرارت بردارید و داخل صافی خیلی ریز یا دستمال نازک بریزید و آن را صاف کنید.
3) سیب ها را خوب بشویید و با یک چاقوی نوک تیز یا وسیله ای که مخصوص این کار است، داخل آنها را خالی کنید و بعد آنها را پوست کنید.


4) سیب ها را داخل قابلمه لعابی بچینید و شربت صاف کرده را روی آنها بریزید، چوب دارچین را خوب بشویید و داخل قابلمه بگذارید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد ولی سر نرود. در قابلمه را نگذارید. حرارت باید در حدی باشد که موقع جوشیدن شربت روی سیب ها را بگیرد تا سیب ها به طور یک نواخت پخته شوند.
5) چون ابتدا شکر را در آب حل کرده و جوشانده اید و آن را صاف کرده اید؛ دیگر لازم نیست کف جمع شده روی مربا را بردارید.
6) بعد از 20 تا 25 دقیقه معمولا سیب ها می پزند، در این موقع زعفران را اضافه کنید و حدود یک ربع دیگر زمان دهید تا عطر و رنگ زعفران جذب سیب ها بشود. بعد از این زمان معمولا شربت هم قوام آمده است ولی اگر احساس کردید هنوز شربت رقیق است اجازه دهید تا شربت به اندازه لازم قوام بیاید. بعد از آماده شدن مربا، حرارت را خاموش کنید، اما از روی اجاق خاموش برندارید تا به آرامی مربا خنک شود. بعد از اینکه کاملا سرد شد، آنها را درون ظرف شیشه ای بریزید و در یخچال بگذارید.

 نکات مهم:

1) سعی کنید سیب های یک اندازه را انتخاب کنید تا زمان پخت آنها یکسان باشد.
2) می توانید آب گریپ فروت را مطابق ذائقه خودتان کم کنید و در صورت در دسترس نبودن گریپ فروت می توانید از 2 قاشق سوپخوری آبلیموی تازه استفاده کنید ولی آبلیمو را اواخر پخت اضافه کنید.




طبقه بندی: دسر،  مربا و مارمالاد، 
برچسب ها: دسر، مربا و مارمالاد، مربای سیب، مربای سیب درسته، صبحانه، سیب،  
دنبالک ها: مارمالاد توت فرنگی،  
نوشته شده در تاریخ شنبه 1393/07/26 توسط آرزو پروازی
.CopyRight © 2012-2015 Ashpaziye Arezoo , All Rights Reserved ©