تبلیغات
آشپزی آرزو - پیلاف بلغور (Bulgur Pilaf)


"پیلاف" (Pilaf) که در زبان ها و در میان ملل مختلف آسیایی، آفریقایی، آمریکای لاتین و کشورهای عربی، به شکلهای گوناگون (Pilav, Pilau, Plov, Pulao, Polu, Polow)  شناخته شده است؛ غذایی است که از برنج و سبزیجات یا گوشت یا ماهی به صورت مخلوط تهیه می شود. بر اساس منابع تاریخی، اصالت این غذا به ایرانیان باز می گردد و پس از حمله اسکندر به ایران و ازدواجش با رکسانا بانوی ایرانی این غذا به یونان و کشورهای دیگر نیز برده شد.
باور عمومی بر آن است که روش صحیح تهیه "پیلاف" اولین بار توسط "ابن سینا" در بخشی از کتاب های او که به آموزش غذاهای مختلف اختصاص دارد، آورده شده است. ضمن آموزش انواع "پیلاف"، فواید و مضرات هر یک از موادی که معمولا در تهیه آنها به کار می رفته را بیان کرده است. به همین دلیل، "ازبک ها" و "تاجیک ها"، ابن سینا را "پدر پیلاف مدرن" می دانند.
به نظر می رسد متنوع ترین، مجلسی ترین و خوشمزه ترین، پلوهای مخلوط متعلق به آشپزی ایرانی است. هر چند "چکدرمه" ترکمن ها، "کابلی پلو" افغان ها، "پیلاو" ترکیه هم از شهرت خاصی برخوردار است. همانطور که می دانید "دَمی" یکی از غذاهای رایج روستاییان ایرانی بوده است که از ترکیب برنج و بلغور با سبزی یا حبوبات تهیه می شده است، که امروزه متاسفانه مردم برنج های خارجی را به برنج ایرانی و بلغور پخته گندم ترجیح می دهند.
این "پیلاف بلغور" یادگار یک دوست بسیار خوب ارمنی – روسی است که حدودا 14 سال پیش به من یاد داد. من این غذا را وقتی که بلغور خانگی داشتم زیاد درست می کردم تا اینکه چند ماه پیش سفری به قزوین داشتیم در آنجا دوباره بلغور پخته گندم را دیدم و خیلی خوشحال شدم و مقداری خریدم. البته قزوینی ها به آن "یارما" می گویند. بلغور گندم که به صورت بسته بندی در تهران دیده بودم، بلغور گندم خام بود و چون لعاب می کرد برای این غذا خیلی مناسب نبود.

 لطفاً برای دیدن مواد لازم و طرز تهیه غذا بر روی ادامه مطلب کلیک کنید 
 مواد لازم برای تهیه پیلاف بلغور (برای 3 نفر)

بلغور گندم - 1 و ½ پیمانه (پیمانه قنادی)
کشمش - ½ پیمانه
پیاز بزرگ - 1 عدد
روغن - 2 ق.س
کره - 2 ق.س
دارچین - 1 ق.م
زیره ساییده - ½ ق.چ
 نمک و فلفل - به میزان دلخواه
زردچوبه - یک پَر
خلال پسته و بادام - برای تزیین

 طرز تهیه پیلاف بلغور

1) بلغور گندم را پاک کنید و بشویید و داخل صافی بریزید تا آب آن کاملا کشیده شود.
2) پیاز را نگینی خرد کنید.
3) تابه را روی حرارت قرار دهید تا کاملا داغ شود. روغن و کره را در تابه بریزید و هم بزنید تا کره ذوب شود.
4) پیاز را داخل تابه بریزید و با حرارت متوسط حدود 20 دقیقه تفت دهید تا طلایی شود. زریه و دارچین و کشمش را اضافه کنید و مختصری تفت دهید. مواد تفت خورده را از تابه خالی کنید و کنار بگذارید.
5) در روغن باقی مانده، بلغور را تفت دهید. نمک و فلفل و زردچوبه بزنید و 1 و نیم پیمانه آب جوش به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا بجوشد و آب آن تبخیر شود. در تابه را نگذارید و گاه گاهی هم بزنید. وقتی آب آن کاملا تبخیر شدپیاز داغ و کشمش تفت خورده را روی بلغور بپاشید و دم کن روی تابه بگذارید و حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا نیم ساعت، پیلاف دم بکشد.
6) خلال بادام را داخل تابه بریزید و کمی تفت دهید. پیلاف را داخل دیس بکشید و با خلال بادام و پسته تزیین کنید و آن را سرو کنید.




طبقه بندی: غذا های گیاهی و بدون گوشت، 
برچسب ها: پیلاف بلغور، غذای گیاهی و بدون گوشت، پیلاف، بلغور، غذای فوری، غذای ارزان،  
نوشته شده در تاریخ شنبه 1393/07/5 توسط آرزو پروازی
.CopyRight © 2012-2015 Ashpaziye Arezoo , All Rights Reserved ©