تبلیغات
آشپزی آرزو - رایتا (Raita)


"رایتا" (Raita) نوعی چاشنی یا سس هندی – پاکستانی است. از آنجاییکه ماده اصلی و پایه (Bace) "رایتا" ماست چکیده است، به خاطر خنکی ماست، معمولا در کنار غذاهای تند و پُرادویه هندی سرو می شود. "رایتا" شباهت بسیاری با "ماست و خیار" یا انواع "بورانی" ایرانی دارد که غالبا به عنوان "چاشنی" (Dip) یا به عنوان (Side Dish) روی سفره های رنگین کدبانوهای ایرانی دیده می شود. در "رایتا" به جز ماست، از میوه های مختلف مخصوصا خیار، و سبزیجات خنک مانند نعنا و گشنیز و پیازچه استفاده می کنند. به همین دلیل با توجه به موادی که داخل ماست می ریزند، طرز تهیه "رایتا" خیلی متنوع و گسترده می شود. من با توجه به موادی که در منزل داشتم این نوع آن را تهیه کردم. شما میتوانید با انواع میوه ها و سبزیجات انواع "رایتا" را درست کنید و در کنار غذاها به خصوص غذاهایی که پُرادویه هستند و طبع گرم دارند، آنها را سرو کنید.

 لطفاً برای دیدن مواد لازم و طرز تهیه غذا بر روی ادامه مطلب کلیک کنید 

مواد لازم برای تهیه رایتا (برای یک کاسه ماست خوری)

ماست چکیده - 1 پیمانه
نارگیل - ¼ پیمانه
کشمش پلویی - ¼ پیمانه
بادام هندی خرد شده - ¼ پیمانه
پیازچه خرد شده - ¼ پیمانه
نمک و فلفل سیاه و قرمز - به اندازه دلخواه
 زیره ساییده - ½ ق.چ
پودر تخم گشنیز - ½ ق.چ

 طرز تهیه رایتا

1) برای تهیه رایتا، ترجیح دارد که یک ساعت قبل از سرو، همه مواد را با هم مخلوط کنید و داخل ظرف در بسته در یخچال بگذارید و موقع سرو آن را در ظرف مورد نظر بریزید.




طبقه بندی: سس،  پیش غذا یا اردور، 
برچسب ها: پیش غذا، اردور، سس، چاشنی، رایتا، دیپ، ساید دیش،  
نوشته شده در تاریخ دوشنبه 1393/04/2 توسط آرزو پروازی
.CopyRight © 2012-2015 Ashpaziye Arezoo , All Rights Reserved ©