تبلیغات
آشپزی آرزو - پَتی یا (شامی) تره فرنگی (Leek Patties)


بعد از یک غیبت طولانی به خاطر بیماری و کسالت، به نظرم رسید تا سال جدید را با ارائه یک نوع غذای مناسب برای پیک نیک شروع کنم. در هوای مطلوب و مطبوع بهاری و روزهای نسبتا بلند آخر هفته، رفتن به پارکها و تفریح گاهها با یک غذای مناسب خیلی دلچسب خواهد بود.
در باره تره فرنگی و استفاده محدود ما ایرانی ها در پست "کوکوی تره فرنگی" نوشتم. اما از آنجا که خودم خیلی علاقمندم تا با تنوع در سفره خانواده مان از همه نعمت های خداوند استفاده کنم، وقتی با دستورهای مختلف "پتی تره فرنگی" مواجه شدم، بی درنگ با تلفیق چند روش، با روش زیر "پتی تره فرنگی" را درست کردم، فوق العاده خوشمزه بود. ولی همانطور که میدانید "پتی ها" یا "شامی هایی" که در آنها سیب زمینی پخته بکار رفته است، روغن بیشتری به خود می کشد. بنا براین حتما بعد از سرخ کردن آنها را روی حوله کاغذی بگذارید تا روغن اضافی آن را بگیرد.

 لطفاً برای دیدن مواد لازم و طرز تهیه غذا بر روی ادامه مطلب کلیک کنید 
 مواد لازم برای تهیه پَتی تره فرنگی

تره فرنگی (قسمت سفید آن) - 450 گرم (حدود 7 عدد)
سیب زمینی پخته ریز رنده شده - 2 پیمانه
تخم مرغ - 1 عدد
پودر نان - ½ پیمانه
نمک - به میزان دلخواه
فلفل سیاه - 1 ق.چ
جوز هندی - ¼ ق.چ

 طرز تهیه پَتی تره فرنگی

1) قسمتهای سبز تره فرنگی را جدا کنید و فقط قسمتهای سفید و سبز روشن را در آب خیس کنید. اگر لابلای ساقه های سفید هم گِل بود آنها را برگ برگ کنید و خوب آنها را بشویید.
2) تره فرنگی را ریز خرد کنید.
3) در قابلمه ای 3 لیتر آب و 2 ق.م نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
4) تره فرنگی های خرد کرده را در آب جوش و نمک 5 دقیقه بپزید و بعد در سبد بریزید تا آب آنها کاملا کشیده شود. در آخر فشار دهید تا هیچ آبی در آنها نماند.
5) تره فرنگی پخته و سرد شده را با سیب زمینی پخته و رنده شده و تخم مرغ و پودر نان با نمک و فلفل و جوز هندی مخلوط کنید و ورز دهید تا خمیر چسبناکی بدست آید. روی خمیر را با سلفون ببندید و مدت یک ساعت در یخچال بگذارید.
6) بعد از یک ساعت مایۀ "پَتی" را از یخچال درآورید. یک کاسۀ کوچک آب سرد بریزید و دستان خود را با آّب مرطوب کنید و به اندازه یک پرتقال کوچک از مواد بردارید و کف دست آن را پهن کنید (مانند شامی). همه مواد را به همین صورت آماده کنید و در سینی بچینید.
7) یک تابه بزرگ را روی شعله بزرگ اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. ½ پیمانه روغن در تابه بریزید و پَتی ها را یکی یکی با اندکی فاصله بوسیلۀ یک کاردک از داخل سینی بردارید و در تابه قرار دهید و با حرارت متوسط دو طرف آنها را سرخ کنید. بعد از سرخ شدن حتما پَتی ها را روی حولۀ کاغذی آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.

 نکات مهم:
1) اگر دوست داشتید می توانید 1/3 پیمانه گردو را آسیاب کنید و با بقیه مواد "پَتی" مخلوط کنید تا هم خوشمزه تر و هم مقوی تر شود.
2) در صورت تمایل می توانید بعد از اینکه پَتی ها را آماده کردید در پودر سوخاری بغلطانید و بعد سرخ کنید که در این صورت خیلی بیشتر روغن می برد.
3) از برگهای سبز تره فرنگی برای درست کردن "کوکوی تره فرنگی" استفاده کنید که واقعا کوکوی لذیذی است.




طبقه بندی: غذا های گیاهی و بدون گوشت،  کوکو و شامی، 
برچسب ها: پتی تره فرنگی، شامی تره فرنگی، غذاهای گیاهی، کوکو و شامی، غذاهای بدون گوشت، غذای پیک نیک،  
دنبالک ها: پتی تن ماهی و سیب زمینی، کوکوی تره فرنگی، پتی یا شامی نخود،  
نوشته شده در تاریخ سه شنبه 1393/01/19 توسط آرزو پروازی
.CopyRight © 2012-2015 Ashpaziye Arezoo , All Rights Reserved ©