تبلیغات
آشپزی آرزو - بورک سبزیجات (Vegetable Borek)


چند روزی بود که در فکر درست کردن "بورک سبزیجات" بودم، سایت های مختلفی را جستجو کردم، اما دستورهایی (Recipes) که موجود بود، تقریبا از ترکیب همین سبزیجات بود اما با تفاوتهایی. از آنجایی که من اصولا برای درست کردن غذا از یک سایت و از یک دستور (Recipe)  استفاده نمی کنم، بلکه به سایت های متعدد و روش های سرآشپزان متفاوت مراجعه میکنم و از تلفیق آنها و با یک روش و دستور جامع که با ذائقه ایرانی هماهنگ تر باشد، آن غذا را درست میکنم؛ طبیعتاَ برای تهیه "بورک سبزیجات" هم همین کار را کردم و نتیجه خیلی عالی شد. امیدوارم مورد پسند شما و به خصوص طرفداران غذاهای گیاهی قرار بگیرد.

 لطفاً برای دیدن مواد لازم و طرز تهیه غذا بر روی ادامه مطلب کلیک کنید 

 مواد لازم برای بورک سبزیجات

تره فرنگی - 5 عدد
کرفس - 1 ساقه
قارچ - 180 گرم (یک بسته کوچک)
آبلیموی تازه - 1 ق.س
فلفل دلمه قرمز - 1 عدد
سیر - 3 حبه
پنیر فتا - 200 گرم
روغن - 3 ق.س
آب مرغ یا آب سبزیجات - 1 پیمانه
نمک و فلفل سیاه - به میزان دلخواه
خمیر فیلو (آنی شف) - 1 بسته
20 گرم - کره
کنجد - 1 ق.م

 طرز تهیه بورک سبزیجات

1) بعد از اینکه تره فرنگی ها را خوب با دقت شستید، قسمتهای سبز تیره تره فرنگی را جدا کنید و برای کوکوی تره فرنگی استفاده کنید.اما قسمتهای سفید و سبز روشن را ابتدا از درازا دو نیم کنید و بعد روی تخته خیلی نازک مانند پیاز ورقه ای خرد کنید.
2) قارچ را ورقه ای نازک خرد کنید.
3) کرفس و فلفل دلمه را نیز نگینی خرد کنید و سیر ها را له کنید.
4) تابه را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، 1 ق.س روغن در آن بریزید و قارچ های خرد شده را همرا با آبلیمواضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا قارچ با حرارت زیاد تفت بخورد. بعد از اینکه آب قارچ کشیده شد، آن را یکی دو بار زیر رو کنید و از تابه خالی کنید و کنار بگذارید.
5) دوباره تابه را روی حرارت قرار دهید و 2 ق.س روغن در تابه بریزید. سیر له کرده را اضافه کنید و 30 ثانیه تفت دهید و بعد کرفس و تره فرنگی خرد شده را اضافه کنید و 3 تا 4 دقیقه تفت دهید.
6) یک پیمانه آب مرغ یا آب سبزیجات درون تابه بریزید و در تابه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا تره فرنگی و کرفس بپزند.
7) وقتی آب سبزیجات تبخیر شد، فلفل دلمه خرد شده را اضافه کنید و 3 تا 4 دقیقه تفت دهید و گاهی هم بزنید. نمک نزنید و فقط فلفل سیاه اضافه کنید. (چون آب مرغ یا سبزیجات نمک دارند و پنیر فتا هم که اضافه می شود،  نمک دارد، پس از افزودن پنیر بچشید، اگر لازم بود نمک بزنید)
8) حرارت را خاموش کنید وهمه سبزیجات پخته را با قارچ تفت داده و پنیر فتا مخلوط کنید و کنار بگذارید تا مواد کاملا خنک شوند.
9) خمیر فیلو یا همان خمیر سمبوسه  را از نایلون در آورید و یکی یکی به آرامی از یکدیگر جدا کنید و بعد هر یک را از درازا به دو قسمت تقسیم کنید تا باریک شود و بتوانید مانند سمبوسه به صورت سه گوش به شکلی که بورک های عدس را نشان دادم، بورک سبزیجات را همانگونه درست کنید. حتما موقع کار روی بقیه خمیر را با نایلون یا دستمال نم دار بپوشانید تا خمیر خشک نشود.
10) وقتی همه بورک ها را آماده کردید در سینی فر بچینید و روی آنها را کره ذوب شده بمالید و کنجد بپاشید.
11) فر را از قبل با 220 درجه سانتیگراد گرم کنید و سینی بورک را در فر بگذارید تا روی آنها طلایی شود.

  نکته مهم: پایه و (Base) این بورک، تره فرنگی و پنیر فتا است، بنا براین شما میتوانید، به جای کرفس و قارچ و فلفل دلمه؛ از سیب زمینی و هویج استفاده کنید، هم در دسترس تر است و هم مقرون به صرفه تر.




طبقه بندی: بورک،  غذا های گیاهی و بدون گوشت، 
برچسب ها: بورک، غذاهای گیاهی، غذاهای بدون گوشت، تره فرنگی، پنیر فتا،  
دنبالک ها: بورک عدس، بورک پنیر،  
نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 1392/12/14 توسط آرزو پروازی
.CopyRight © 2012-2015 Ashpaziye Arezoo , All Rights Reserved ©