تبلیغات
آشپزی آرزو - به پلو (Quince & Rice/ Beh Polo)


وقتی در دهه 70 دانشجو بودم، دوستی داشتم که مدت کوتاهی در یک کلاس آشپزی شرکت کرده بود. "به پلو" یکی از غذاهایی بود که در آن کلاس به هنرجویان آموزش داده بودند. این دوست خوب من هم لطف کرد و این غذا را به من یاد داد. من هم معمولا در فصل زمستان که به فراوان است، یکی دو بار این غذا را درست میکردم. شیوه ای که دوستم به من یاد داده بود، به پلو با کوفته ریزه یا گوشت قلقلی بود. چند روز پیش که "به" خیلی خوبی نصیبمان شد، تصمیم گرفتم، این پلوی خوش عطر و خوشمزه را دوباره درست کنم، اما با مرغ. فکر کردم این پلو که جزو پلوهای مخلوط ایرانی است با مرغ پخته خرد شده، احتمالا بهتر خواهد شد. جمعه که با خانواده مهربانم دور هم بودیم، زمان را مقتضی دیدم تا این غذا را درست کنم. وقتی پلو آماده شد و آن را در دیس کشیدم، خودم و خانواده ام خیلی آن را پسندیدیم. بنابراین قرار شد این پلوی ایرانی از یاد رفته را دوباره احیا کنم و تجربه خودم را در اختیار شما هم بگذارم. حتما آن را امتحان کنید.

 لطفاً برای دیدن مواد لازم و طرز تهیه غذا بر روی ادامه مطلب کلیک کنید 
 مواد لازم برای به پلو

برنج - 3 پیمانه (پیمانه پلوپز)
سینه مرغ - 1 عدد کامل
به - 1 عدد بزرگ (حدود 350 گرم)
سماق - 2 ق.س
زعفران آبکرده - 2 ق.س
روغن - 5 ق.س
نمک و فلفل سیاه - به میزان دلخواه

 طرز تهیه به پلو

1) همانطور که بهتر از من میدانید باید برنج ایرانی را خوب بشویید و یکی دو ساعت آن را خیس کنید.
2) سینه مرغ را با روش خودتان آب پز کنید. من معمولا مرغ را با آب و نمک و یک پر زردچوبه و پیاز و ساقه کرفس می پزم، اگر برگ بو هم داشته باشم به جای ساقه کرفس، یک برگ بو را می شویم و داخل قابلمه مرغ می اندازم، خیلی خوب بوی زُهم را می گیرد. البته همان ابتدا وقتی جوش آمد، مراقب هستم تا کف روی مرغ را بگیرم و مخلوط نشود.
3) سینه مرغ پخته و کاملا خنک شده را با دست تکه تکه کنید. نمی گویم ریش کنید چون نباید خیلی ریز شود.
4) "به" را بعد از شستن، بدون آنکه پوست آن را بگیرید، به صورت ورقه های نازک (همانطور که برای مربای به خرد میکنید) خرد کنید.
5) تابه را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، 2 ق.س روغن در تابه بریزید و به خرد کرده را بلافاصله اضافه کنید. در تابه را بگذارید و با حرارت کم "به" را تفت دهید تا هم رنگ آن تغییر نکند و هم نرم و نیم پز شود. حتما گاه گاهی هم بزنید تا یکنواخت تفت بخورد.
6) بعد از حدود 15 دقیقه که "به" نرم شد، مرغ پخته خرد کرده را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مرغ هم تفت بخورد. در پایان قدری نمک و فلفل سیاه و یک ق.س زعفران آبکرده به مرغ و "به" اضافه کنید و هم بزنید، و بعد از یک دقیقه حرارت را خاموش کنید.
7) در فاصله آماده کردن مخلوط به و مرغ، برنج را آّبکش کنید. برای ته دیگ قابلمه، سیب زمینی یا هر چیز دیگر که دوست دارید آماده کنید. 
8) قابلمه را روی حرارت بگذارید تا کمی گرم شود. یک ق.س روغن در آن بریزید و هر چه که دوست دارید برای ته دیگ ته قابلمه بچینید. ابتدا روی آن مقداری برنج بریزید و بعد روی آن از مخلوط مرغ و به بریزید و روی این مخلوط مقداری سماق بپاشید. به همین ترتیب لایه های بعدی را ادامه دهید به طوری که لایه آخر برنج باشد. 1 ق.س زعفران آبکرده را در چند نقطه روی برنج بریزید. در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا دم بکشد.

 نکات مهم: 
1) سماق را حتما الک کنید تا زبر و دانه دانه نباشد.
2) در صورت تمایل می توانید مقدار سماق را افزایش دهید.
3) "به" خوب و سالم و زرد را انتخاب کنید تا موقع پختن و بعد از آن رنگ "به" تغییر نکند.
4) اگر خواستید مانند من روی دیس را تزیین کنید. از همان مرغ پخته و به تفت خورده مقداری کنار بگذارید و بعد گرم کنید و روی پلو بریزید. نوش جان




نوشته شده در تاریخ یکشنبه 1392/12/4 توسط آرزو پروازی
.CopyRight © 2012-2015 Ashpaziye Arezoo , All Rights Reserved ©