تبلیغات
آشپزی آرزو - تِرین شکلاتی بیسکویتی (Chocolate Biscuit Terrine)



"ترین" (Terrine) یک اصطلاح در آشپزی فرانسوی است و به غذایی گفته می شود که از گوشت پخته به خصوص ماهی و سبزیجات خرد شده ی مخلوط شده تهیه می شود و آن را در قالبهای مستطیل گود (Loaf pan) میریزند و آن را چند ساعتی در یخچال قرار میدهند تا خودش را بگیرد و غالبا سرد سرو می کنند. "ترین ماهی سالمون" متداول تر از بقیه انواع "ترین" است. اصطلاح "ترین" منحصر به "ترین" گوشت و سبزیجات نیست و به دسرهای یخی که به صورت لایه لایه در قالب چیده می شوند و بعد از برش سرو می شوند هم اطلاق می شود. حتی وقتی داخل ژله های معمولی میوه خرد شده می ریزند و آن را در قالب مستطیل می ریزند و بعد از بستن ژله آن را ورقه ای (Slice) برش می دهند، "ترین" می گویند.
"ترین شکلاتی بیسکویتی" یکی از خوشمزه ترین و زیباترین دسرهاست که هم طرز تهیه آن نسبتا ساده است و هم اینکه می توان آن را از شب قبل آماده کرد و به موقع آن را به راحتی سرو کرد.

 لطفاً برای دیدن مواد لازم و طرز تهیه غذا بر روی ادامه مطلب کلیک کنید 
مواد لازم برای تهیه تِرین شکلاتی بیسکویتی (برای 8 نفر)

بیسکویت - 8 تا 9 عدد
شکلات تلخ - 200 گرم
خامه - 400 میلی لیتر
پنیر خامه ای لبنه یا ماسکارپونه - 100 گرم
آبلیموی تازه یا آب پرتقال - 1 ق.س
رنده پوست لیمو یا پرتقال - 1 ق.چ
پودر شکر - 2 تا 3 ق.س

 طرز تهیه ترین شکلاتی بیسکویتی

1) شکلات را خرد کنید و همراه با 200 میلی لیتر خامه روی حرارت خیلی کم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا شکلات ذوب شود. وقتی هنوز تکه های کوچکی از شکلات ذوب نشده، از روی حرارت بردارید و سریع هم بزنید تا با همان گرمای ظرف همه شکلات ذوب شود. بعد کنار بگذارید تا خنک شود. برای خنک کردن آن بهتر است یک کاسه پر از آب و یخ کنید و ته ظرف شکلات و خامه را در آن بگذارید و هم بزنید تا خیلی سریع خنک شود و کمی سفت شود. به این مخلوط خامه و شکلات "گاناش" (Ganache) می گویند که معمولا برای دسرها و البته بیشتر برای تزیین دسرها از آن استفاده می کنند.
2) پنیر خامه ای را همراه با 200 میلی لیتر خامه و 3 تا 4 ق.س پودر شکر(میزان پودر شکر بسته به ذائقه شما که شیرین تر دوست دارید یا کم شیرین تغییر میکند) بزنید، بعد از 5 دقیقه آبلیمو یا آب پرتقال و رنده پوست لیمو یا پرتقال را اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر به زدن ادامه دهید تا خامه و پنیر خامه ای کاملا سبک و حجم دار شوند.
3) یک قالب مستطیل (Loaf Pan) که قبلا در این پست در باره این نوع قالبها توضیح داده ام را انتخاب کنید که طول آن 25 و عرض آن 9 سانتیمتر باشد.
4) داخل قالب را با سلفون بپوشانید، به طوری که از لبه ها و اطراف قالب از هر طرف حدود 5 سانت سلفون بلند تر باشد تا بعد از ریختن مواد لبه های سلفون را برگردانید و روی دسر را بپوشانید.
5) یک ردیف بیسکویت ته قالب بچینید. روی آن را با نیمی از "گاناش" که تهیه کرده اید، بپوشانید. دوباره یک لایه دیگر بیسکویت بچینید و روی آن ها را با 2/3  از مخلوط خامه و پنیر خامه ای بپوشانید. مجددا یک لایه دیگر بیسکویت بچینید و این بار هم روی بیسکویتها را با بقیه "گاناش" بپوشانید. در آخر یک ردیف دیگر بیسکویت بچینید و روی دسر را با لبه های سلفون بپوشانید و  مدت 8 ساعت یا یک شب  در فریزر قرار دهید.
6) بعد از یک شب می توانید "ترین شکلاتی بیسکویتی" را داخل یک دیس برگردانید و به آرامی سلفون را از آن جدا کنید و با بقیه خامه و پنیر خامه ای روی آن را تزیین کنید و بعد از 10 دقیقه به آرامی مانند کیک آن را برش دهید.

 نکات مهم:

1) برای این دسر هم مانند بیشتر دسرها بهتر است از بیسکویتی استفاده کنید که بافت سبک و اسفنجی داشته باشد تا با رطوبت خامه و شکلات نرم شود و موقع خوردن در دهان آب شود.
2) اگر شکلات تلخ دوست ندارید، 100 گرم شکلات شیرین بریزید و 100 گرم شکلات تلخ. ولی مطمئنا با شکلات تلخ خیلی خوشایندتر خواهدبود.
3) بقیه خامه ای را که برای تزیین نگه داشته اید در ظرف در بسته در فریزر بگذارید و نیم ساعت زودتر از فریزر درآورید تا کمی از حال انجماد خارج شود و مجددا با همزن بزنید تا فرم بگیرد و بعد روی دسر را با آن تزیین کنید.




طبقه بندی: دسر، 
برچسب ها: دسر، ترین شکلاتی بیسکویتی، ترین، شکلات، بیسکویت، پنیر خامه ای، خامه،  
نوشته شده در تاریخ پنجشنبه 1392/09/28 توسط آرزو پروازی
.CopyRight © 2012-2015 Ashpaziye Arezoo , All Rights Reserved ©