تبلیغات
آشپزی آرزو - گولاش (Goulash)


"گولاش" نوعی سوپ، خوراک یا تاس کباب است که از گوشت همراه با سبزیجات به خصوص سیب زمینی یا نودل و با ادویه پاپریکا تهیه می شود. "گولاش" اصالتا غذایی مجارستانی است که در زبان مجاری به شکل ( gulyás) نوشته می شود. " gulyás" در زبان مجاری یعنی چوپان. به نظر می رسد دلیل آن این باشد که این غذا ابتدا توسط چوپانان مجاری در ظرفهای بزرگ و گودی به نام "پاتیل" ( bogrács) که یک دسته بلندی داشت و با فاصله روی آتش قرار می گرفت، تهیه می شد. به هر حال هم اکنون "گولاش" یکی از غذاهای معمول و متعارف بیشتر کشورهاست و غذایی بین المللی به حساب می آید.  دربسیاری از کشورها گولاش را با گوشت چرخ کرده درست می کنند و با پاستا سرو می کنند.


 لطفاً برای دیدن مواد لازم و طرز تهیه غذا بر روی ادامه مطلب کلیک کنید 
 مواد لازم برای تهیه گولاش

گوشت (گوساله، گوسفند، ران بوقلمون) - 250 گرم
سیب زمینی درشت - 1 عدد
پیاز درشت - 1 عدد
سیر - 2 حبه
روغن - 2 ق.س
گوجه فرنگی متوسط - 2 عدد
فلفل سبز دلمه - 1 عدد
رب - 1 ق.م
پاپریکا - 1 ق.م
آرد - 1 ق.س
نمک و فلفل - به میزان دلخواه

 طرز تهیه گولاش

1) گوشت و سیب زمینی را مکعبی خرد کنید.
2) گوجه فرنگی را پوست کرده و نگینی خرد کنید.
3) پیاز را نگینی خرد کنید.
4) قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. 1 ق.س روغن در آن بریزید.
5) یک عدد سیر له کرده را همراه با سیب زمینی خرد شده در روغن 2 دقیقه تفت دهید و سپس از قابلمه درآورید و در یک بشقاب بریزد و کنار بگذارید.
6) دوباره قابلمه را روی حرارت قرار دهید و یک ق.س دیگر روغن در قابلمه بریزید. پیاز نگینی خرد شده را با حرارت کم مدت 5 دقیقه تفت دهید و سپس یک عدد سیر را له کنید و همراه با پیاز یک دقیقه تفت دهید.
7) حرارت را زیاد کنید و گوشت های تکه ای را در قابلمه بریزید و با حرارت زیاد تفت دهید تا گوشت آب نیاندازد و خوب تفت بخورد. اگر گوشت آب بیاندازد سفت می شود.
8) بعد از اینکه گوشت کاملا تفت خورد، آرد، پاپریکا، فلفل سیاه و رب را اضافه کنید و یکی دو دقیقه تفت دهید.
9) 1 پیمانه آب به گوشت اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا به جوش آید، وقتی جوش آمد گوجه فرنگی خرد شده را بریزید و حرارت را کم کنید تا گوشت نیم پز شود.
10) وقتی 80 درصد گوشت پخت، سیب زمینی های تفت داده را اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت و سیب زمینی کاملا بپزند.
11) فلفل دلمه را نگینی خرد کنید و مدت 4 دقیقه در آب جوش بپزید و بعد زیر آب سرد بگیرید و در آخر به گولاش اضافه کنید. نمک غذا را بزنید و اجازه دهید تا 10 دقیقه دیگر غذا آرام آرام بجوشد و خوب جا بیفتد.
 نکات مهم: 
1) من این غذا را با گوشت تکه ای بوقلمون درست کردم، شما میتوانید با هر گوشتی که دوست دارید و حتی با گوشت چرخ کرده این غذا را درست کنید.
2) من این غذا را با برنج سرو کردم، اما با نان تازه هم بسیار معمول و متعارف است. اگر با گوشت چرخ کرده درست کنید، می توانید پاستای فرمی (البو یا پِنه) را بپزید و در آخر با گولاش مخلوط کنید و سرو کنید.
3) در صورت تمایل می توانید 100 میلی لیتر خامه را با 2 ق.س آبلیموی تازه مخلوط کنید و گولاش را با آن سرو کنید.




طبقه بندی: خوراک،  خورش، 
برچسب ها: خوراک، خورش، گولاش، غذای مجاری، تاس کباب،  
دنبالک ها: خوراک (تاس کباب) بوقلمون ادویه دار،  
نوشته شده در تاریخ دوشنبه 1392/09/11 توسط آرزو پروازی
.CopyRight © 2012-2015 Ashpaziye Arezoo , All Rights Reserved ©