تبلیغات
آشپزی آرزو - سالاد میموسا (Mimosa Salad)


اولین بار در منوی یک رستوران بین المللی با غذایی با نام "میگو میموسا" آشنا شدم و طبق معمول حس کنجکاوی ام برانگیخت و در بارۀ این غذا بسیار جستجو کردم. آنچه مینویسم حاصل تحقیق نسبتا گسترده در منابع انگلیسی است. 
"میموسا" (Mimosa) که در فارسی به "گل ابریشم" شهرت دارد؛ به گروه وسیعی از گیاهان بوته ای و رونده گفته می شود که همگی زیر مجموعۀ (Mimosoideae) هستند. گل "میموسا" به رنگهای مختلف در طبیعت موجود است، اما رنگ زرد و صورتی مایل به بنفش آن فراوان تر است.



د ر بین این مجموعۀ وسیع دو نوع از این گیاه مطرح و مورد توجه اند. یکی (Mimosa Pudica) که بومی آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی است. این گیاه نسبت به گرما و لمس کردن آن و نسبت به تاریکی و روشنایی حساس است و برگهای آن واکنش نشان میدهد و باز وبسته می شود. این نوع، غالبا گیاهی خانگی محسوب می شود. نوع دیگر آن، (Mimosa Tenuiflora) بومی شمال شرقی برزیل است. این نوع در گذشته، بیشتر در بین ساحران قدیمی آسیا و اروپا جنبه دارویی داشته است. در هر حال رنگ و زیبایی زاید الوصف این گل، (به خصوص رنگ زرد آن) موجب شده تا نام آن بر دسته ای از "نوشیدنی ها"، "غذاها"، "کیک و دسر" و "سالاد" اطلاق شود. (Mimosa) به طور مطلق به نوشیدنی هایی اطلاق میشود که با آب یکی از میوه های ترش مزه به خصوص آب پرتقال و "پشن فروت" (Passion fruit) و "کِرَن بری" (Cranberry) همراه با "شامپاین" (Champagne)  و یخ درست می کنند و در عروسی ها یا به عنوان میان وعدۀ صبح سرو می شود. "چیکن میموسا" (Chicken Mimosa) و "میگو میموسا" (Shrimp Mimosa) هم غالبا با آب پرتقال و مقداری "شامپاین" تهیه می شود. "سالاد میموسا" (Mimosa Salad)، هر چند در کشورهای مختلف آن را دست می کنند، اما ظاهرا در "آشپزی روسی" (Russian Cuisine) متداول تر از سایر کشورهاست. من برای ارائه، "سالاد میموسا" را انتخاب کردم، چون به نظرم هم بسیار زیبا و چشم نواز است و هم طعم متفاوت و دلپذیری دارد. 

 لطفاً برای دیدن مواد لازم و طرز تهیه غذا بر روی ادامه مطلب کلیک کنید 
 مواد لازم برای تهیه سالاد میموسا

برنج پخته - 1 و ½ پیمانه
تن ماهی - 1 قوطی 
پیازچه خرد شده - ½ پیمانه (5 شاخه)
تخم مرغ - 4 عدد 
هویج درشت - 1 عدد
مایونز - 1 پیمانه
نمک و فلفل سیاه - به میزان دلخواه

 طرز تهیه سالاد میموسا

1) هویج را آب پز کنید. بعد از اینکه کاملا سرد شد، آن را با رندۀ درشت رنده کنید.
2) تخم مرغها را آب پز کنید. همانطور که میدانید تخم مرغها را بعد از آب پز کردن باید بلافاصله در آب سرد بگذارید تا رنگ زرده ها تیره نشود و پوست تخم مرغ به راحتی جدا شود. بعد از اینکه تخم مرغها هم سرد شدند، روی سفیده را برش دهید و به آرامی زرده و سفیده را از هم جدا کنید، به طوری که زرده متلاشی نشود و بتوانید آن را رنده کنید. سفیده ها را هم جداگانه رندۀ درشت کنید.
3) تن ماهی را 20 دقیقه بجوشانید و آن را در صافی بریزید تا روغن آن کاملا کشیده شود. بعد آن را با چنگال خرد کنید.
4) مایونز و اندکی نمک و فلفل سیاه را مخلوط کنید و داخل ظرف سس یا قیف های یک بار مصرف بریزید تا برای ریختن روی سالاد، کار آسان تر باشد.
5) این سالاد لایه لایه را هم می توانید داخل یک ظرف بلور بریزید تا از کنار ظرف لایه های آن دیده شود و هم میتوانید آن را در قالب بریزید و برگردانید. اگر خواستید در قالب بریزید، داخل قالب را با سلفون بپوشانید و سلفون را بزرگتر برش دهید تا از لبه های قالب از هر طرف حدود 5 سانت سلفون بیرون باشد تا در آخر روی سالاد را با سلفون بپوشانید.
6) برای اولین لایه، ابتدا برنج پخته را ته قالب به طور یکنواخت پخش کنید، روی آن سس بریزید و بعد با پشت قاشق، سس را بمالید تا همه سطح برنج را سس بپوشاند.


7) لایه دوم، تن ماهی را بریزید و کاملا پخش کنید و دوباره روی آن سس بریزید.


8) لایه سوم، پیازچه های خرد شده را بریزید و به طور یکنواخت پخش کنید و روی آنها را با سس بپوشانید.


9) لایه چهارم، سفیده های تخم مرغ رنده شده را بریزید و مجددا روی آنها را با سس بپوشانید.


10) لایه پنجم، هویج رنده شده را بریزید و روی آنها را سس بمالید.


11) در آخر لبه های سلفون را روی سالاد برگردانید و خیلی خوب روی سالاد را بپوشانید و در یخچال قرار دهید.
12) بعد از حداقل 2 ساعت، قالب را از یخچال درآورید و داخل ظرف مورد نظر برگردانید. وقتی قالب را برمی گردانیدلایه ای که از برنج است دیده می شود، ابتدا روی آن را با سس بپوشانید و بعد زرده های رنده شده را روی آن پخش کنید.


13) اطراف این سالاد را معمولا با شوید، گشنیز یا کاهو تزیین می کنند تا شباهت بیشتری با گیاه "میموسا" پیدا کند.

 نکات مهم:
1) اگر نخواهید قالب را برگردانید، بعد از لایۀ هویج، زرده های تخم مرغ را پخش کنید و روی ظرف را با سلفون بپوشانید و در یخچال بگذارید.
2) در این سالاد، به جای برنج پخته از سیب زمینی پختۀ رنده شده هم استفاده می کنند. من با سیب زمینی و هویج خام هم این سالاد خوشمزه را تجربه کرده ام. به نظرم با سیب زمینی، با ذائقۀ ایرانی هماهنگ تر است. اگر خواستید از  هویج خام استفاده کنید، حتما آن را رندۀ ریز کنید.


3) می توانید به جای مایونز، از ماست چکیده یا از ترکیب ماست و مایونز هم استفاده کنید.




طبقه بندی: سالاد، 
برچسب ها: سالاد، سالاد میموسا، میموسا، سالاد رنگین، سالاد مجلسی، سالاد روسی، شام سبک،  
دنبالک ها: سالاد تن ماهی و لوبیا سفید،  
نوشته شده در تاریخ پنجشنبه 1392/08/16 توسط آرزو پروازی
.CopyRight © 2012-2015 Ashpaziye Arezoo , All Rights Reserved ©