تبلیغات
آشپزی آرزو - گراتن گل کلم (Cauliflower Gratin)


اکنون فصل زیبای پاییز است و سبزیجات پرخاصیت این فصل یکی یکی در راه اند، به نظرم اگر از این سبزیجات کم استفاده کنیم، نوعی کفران نعمت به حساب می آید. گل کلم که از خانوادۀ "کلمها" است، همانطور که بهتر از من می دانید این دسته از سبزیجات خواص فراوانی دارند و جدای از فیبر بسیار بالای آنها، معمولا متخصصان مصرف آنها را به عنوان یک ضد سرطان قوی توصیه می کنند. متاسفانه این گروه از سبزیجات به خاطر بوی نسبتا ناخوشایندشان مورد بی مهری قرار می گیرند، اما سرآشپزان مختلف از شگردهای متفاوتی استفاده کرده اند تا این سبزیجات برای همه مطلوب واقع شوند. به طور مثال، در همین غذا سرآشپز خوب آن، از شیوۀ کبابی و تنوری کردن استفاده کرده و انصافا هم خیلی در طعم گل کلم تأثیر دارد و آن را خوش خوراک و مطبوع می کند. سوفلهها و البته گراتن ها معمولا غذاهای سبک و در عین حال پرکالری اند که برای شام بسیار مناسب و دلچسب هستند.

 لطفاً برای دیدن مواد لازم و طرز تهیه غذا بر روی ادامه مطلب کلیک کنید 
مواد لازم برای تهیه گراتن گل کلم

گل کلم پاک کرده - 1 کیلو
آرد - 2 ق.س
کره - 2 ق.س (25 گرم)
شیر - 1 و ½ پیمانه
پنیر رنده شده موزارلا - 1 پیمانه
پودر نان - ½ پیمانه
روغن زیتون - 2 ق.س
نمک و فلفل سیاه - به میزان لازم

طرز تهیه گراتن گل کلم

1) داخل سینی فر فویل بیندازید و گل کلم های خرد شده را داخل سینی پخش کنید. روی آنها نمک و فلفل سیاه نیمکوب و روغن بریزید و با کمک هر دو دست آنها را با هم مخلوط کنید تا نمک و فلفل و روغن به خورد گل کلم ها برود.
2) فر را از قبل با دمای 220 درجه سانتیگراد گرم کنید. سینی گل کلم را مدت 15 دقیقه در فر بگذارید. بعد از 15 دقیقه سینی را درآورید و گل کلم ها را زیر ورو کنید و دوباره 10 دقیقه دیگر داخل فر قرار دهید تا گل کلم ها نرم و کبابی شوند.


3) در فاصله ای که گل کلم ها در فر هستند، شیر جوش را روی حرارت بگذارید و کره را در آن بریزید و هم بزنید تا ذوب شود. آرد را به کره اضافه کنید و هم بزنید تا بوی خامی آرد برطرف شود و بعد شیر را کم کم اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا سس به اندازۀ ماست شل غلیظ شود.
4) سس را از روی حرارت بردارید و پنیر را اضافه کنید و هم بزنید، اندکی نمک و فلفل سیاه داخل سس بریزید. مراقب باشید زیاد نمک نزنید.
5) وقتی گل کلم ها را از فر درآوردید، داخل تابۀ کاسرول بریزید و سس را روی آنها پخش کنید و در آخر پودر نان را روی گراتن بپاشید. (در صورت تمایل یک ق.س پنیر پارمسان با پودر نان مخلوط کنید)
6) فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و گراتن را در فر بگذارید.




طبقه بندی: سوفله و گراتن،  غذا های گیاهی و بدون گوشت، 
برچسب ها: سوفله و گراتن، غذاهی گیاهی و بدون گوشت، گراتن گل کلم، گراتن، شام سبک، گل کلم تنوری، گل کلم کبابی،  
نوشته شده در تاریخ جمعه 1392/08/3 توسط آرزو پروازی
.CopyRight © 2012-2015 Ashpaziye Arezoo , All Rights Reserved ©