تبلیغات
آشپزی آرزو - یاکی توری (Chicken Yakitori)


"یاکی توری" (Yakitori) یا "کوشیاکی" (Kushiaki) دو اصطلاح آشپزی ژاپنی هستند که به نحوی معادل یکدیگرند و به جای یکدیگر بکار می روند. وقتی گوشت مرغ یا هر گوشت قرمز دیگری را به سیخ چوبی می کشند و کباب میکنند، "یاکی توری" یا "کوشیاکی" می گویند. البته معمولا "یاکی توری" را با گوشت مرغ درست می کنند که آن را در سُس مخصوصی می خوابانند و آن سُس از ترکیب سویا سُس، شکر و "ساکی" (Sake)( 酒) (نوعی شراب است که از برنج بدست می آید و الکل کمی دارد) یا "میرین" (Mirin) ("میرین" هم نوعی شراب شیرین برنج است و الکل خیلی کمی دارد) ، تهیه می شود. من با جستجویی که انجام دادم به جای "ساکی" ، آب مرغ و به جای "میرین" آب سیب پیشنهاد شده بود. ژاپنی ها تکه های مرغ را به صورت یک در میان همراه با نوعی پیازچه ژاپنی به نام (Negi) که ساقه سفید آن بلندتر از پیازچه های معمولی است، به سیخ های چوبی می کشند. من ناگزیر از پیازچه استفاده کردم. این کباب هم با نان و هم با برنج سفید که اندکی پیازچه در آن می ریزند، سرو می شود.

 لطفاً برای دیدن مواد لازم و طرز تهیه غذا بر روی ادامه مطلب کلیک کنید 
 مواد لازم برای تهیه یاکی توری (برای 4 نفر)

سینه یا مغز ران مرغ - 800 گرم
سویا سس - ¼ پیمانه
 آب سیب - ¼ پیمانه 
سرکه - 1ق.م یا آبلیموی تازه - 1 ق.س
نشاسته ذرت - 1 ق.م
شکر - 2 ق.س
پودر زنجبیل - ½ ق.چ (زنجبیل تازه رنده شده - 1 ق.س)
پودر سیر -  ½ ق.چ (سیر - 2 حبه)
پیازچه - 3 شاخه

 طرز تهیه یاکی توری

1) نشاسته را در آب سیب حل کنید. 
2) ترجیحا از زنجبیل تازه و سیر حبه استفاده کنید، در این صورت زنجبیل و سیر را رنده کنید.
3) محلول نشاسته را با زنجبیل و سیر و سویا سس و شکر مخلوط کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید و هم بزنید تا کمی غلیظ شود. حدود 2 دقیقه. 
4) پس از خاموش کردن حرارت، سرکه یا آبلیمو را اضافه کنید و سس را صاف کنید و آن را کنار بگذارید تا خنک شود. (اگر از پودر سیر و پودر زنجبیل استفاده کردید، نیاز به صاف کردن نیست)
5) سینه یا مغز ران مرغ را مکعبی تقریبا 2×2 سانت خرد کنید.
6) وقتی سس خنک شد، روی تکه های مرغ بریزید و با دست کاملا مخلوط کنید. مرغ را با این سس مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه دار شود.
7) سیخ های چوبی را یک ساعت در آب معمولی خیس کنید.
8) قسمت سفید پیازچه ها را 2×2 سانت خرد کنید.
9) تکه های مرغ را از سس درآورید و بعد از هر دو تکه مرغ یک تکه پیازچه بگذارید و به سیخ بکشید.
10) بقیه سس را نگه دارید تا در فاصله کباب کردن گاه گاهی از آن سس با برس روی کبابها بمالید تا براق و خوشمزه تر شوند.
11) این کباب را معمولا در ژاپن روی اجاق های زغالی درست می کنند؛ اما من هم در فر و هم در تابه روی اجاق گاز درست کردم و هر دو شکل آن خیلی خوب شد.
12) اگر خواستید کبابها را روی منقل زغالی درست کنید که مانند جوجه کباب ایرانی آنها را روی یک منقل کوچک قرار دهید و گاهی برگردانید تا یکنواخت کباب شوند (البته من تجربه این شیوه را ندارم)؛ اما اگر خواستید در فر کباب کنید، داخل سینی فر فویل بیندازید و سیخ ها را در سینی بچینید و در فر 220 درجه که از قبل گرم کرده اید قرار دهید و بعد از 15 دقیقه سیخ ها را برگردانید تا دو طرف آنها کباب شوند و در این فاصله یکی دو بار هم از سس باقی مانده روی کبابها بمالید، در آخر برای نتیجه بهتر 10 دقیقه گریل را روشن کنید. چون سیخ ها را در آب خیس کرده اید خیلی نمی سوزند، ولی برای زیبایی بیشتر میتوانید سر و ته سیخ ها را با اندکی فویل بپوشانید.
نکات مهم: 
1) برای راحتی بیشتر یا اگر فر در اختیار ندارید، می توانید یک تابه بزرگ ضخیم را روی حرارت بگذارید تا کاملا داغ شود و بعد یک ق.س روغن یا کره در تابه بریزید و سیخها را در تابه بچینید و با حرارت ملایم کبابها را سرخ کنید و هر از گاهی آنها را برگردانید و از سس باقی مانده روی کبابها بمالید تا ترد تر و مطلوبتر شوند.
2) اگر از آب سیب استفاده کردید، میزان شکر را نصف کنید.
3) از پیازچه هایی استفاده کنید که قسمت سفید آنها ضخیم باشند، تا هم زود نسوزند و هم راحت به سیخ کشیده شوند.




طبقه بندی: مرغ، 
برچسب ها: مرغ، یاکی توری، کباب، کباب ژاپنی، جوجه کباب، جوجه کباب ژاپنی، سویا سس،  
دنبالک ها: کباب مرغ و سبزیجات با سس خامه ای ایتالیایی،  
نوشته شده در تاریخ شنبه 1392/07/20 توسط آرزو پروازی
.CopyRight © 2012-2015 Ashpaziye Arezoo , All Rights Reserved ©