تبلیغات
آشپزی آرزو - هموس (Hummus)

"هموس" یا "هوموس" یا "حُمُص" نوعی پیش غذای متداول در کشورهای عربی و ترکیه و کشورهای آفریقایی به خصوص مراکش است که از نخود پخته، ارده، سیر و آبلیمو تهیه می شود. "حُمُص" که در زبان عربی به معنای نخود است، وقتی به زبان انگلیسی رفته به شکلهای (Hommos/Hummus) نگارش و به شکلهای (Hoummous/Hommos/Hummous) تلفظ شده است. این پیش غذای لذیذ در ایران هم بیشتر به دو شکل "هوموس" و "هموس" شناخته می شود. البته بعضی هم آن را به همان شکل عربی "حُمُص" معرفی می کنند. در هر حال مهم این است که این پیش غذای فوق العاده مقوی میتواند به عنوان یک میان وعده یا حتی صبحانۀ خیلی خوشمزه و انرژی زا در برنامه روزانه خانواده ها قرار بگیرد.
"هموس" اصالتا با همین روش ارائه شده، تهیه می شود، اما سرآشپزان مختلف بنا به ذوق و سلیقۀ خود، مواد دیگری به آن افزوده اند و هموس های متفاوت مانند "هموس با گردو"، "هموس با سس پستو" یا شکل های دیگری را ابداع نموده اند.

 لطفاً برای دیدن مواد لازم و طرز تهیه غذا بر روی ادامه مطلب کلیک کنید 
 مواد لازم برای تهیه هموس

نخود - 1 پیمانه
ارده - 1/3 پیمانه
آب نخود یا آب - 2 تا 3 ق.س
آبلیموی تازه - 4 ق.س
سیر - 2 حبه
سس تند - 1 ق.م
روغن زیتون - 1 ق.س
نمک و فلفل سیاه - به میزان دلخواه

 طرز تهیه هموس

1) نخود را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید. سپس آن را 4 تا 5 ساعت بپزید. (آب باقیمانده از پخت نخود بسیار مقوی است و وقتی سرد می شود حالت ژله ای پیدا میکند، آن را دور نریزید و 2 تا 3 ق.س آن را در هموس بریزید، بقیه را در سوپ استفاده کنید)
2) نخود پخته را همراه با بقیه مواد به جز روغن زیتون داخل غذاساز بریزید تا کاملا له و پوره شود. 
3) هوموس آماده را داخل ظرف مورد نظر بریزید و روغن زیتون را روی آن بریزید  و با گشنیز یا جعفری ریز شده و گردوی خرد شده آن را تزیین کنید. 
4) ترجیحا آن را 2 ساعت در یخچال بگذارید و بعد سرو کنید.

 نکات مهم:
1) از کنسرو نخود هم می توانید استفاده کنید، در آن صورت میزان نخود پخته باید 2 پیمانه باشد.
2) هموس را به شکل سنتی داخل بشقاب گود میریزند و وسط آن را با قاشق گود می کنند و داخل آن گودی روغن زیتون میریزند و با چند عدد نخود پخته و مقداری گشنیز  یا جعفری ریز شده سرو می کنند.
3) این پیش غذای مقوی و خوشمزه را میتوانید در ظرف دربسته 3 تا 5 روز در یخچال نگه دارید.
4) اگر نمک این پیش غذا را کم بریزید، با ترد نمکی بسیار دلچسب است.





طبقه بندی: پیش غذا یا اردور،  غذا های گیاهی و بدون گوشت، 
برچسب ها: پیش غذا، غذای گیاهی و بدون گوشت، هموس، هوموس، نخود، ارده،  
نوشته شده در تاریخ سه شنبه 1392/07/9 توسط آرزو پروازی
.CopyRight © 2012-2015 Ashpaziye Arezoo , All Rights Reserved ©