تبلیغات
آشپزی آرزو - پتاژ عدس قرمز یا دال عدس (Red Lentil Potage )


در واقع "دال" (Dal/Dahl) به غذا و خوراکی گفته می شود که با عدس قرمز درست می کنند.
انواع عدس بعد از لوبیای سویا نسبت به سایر حبوبات، بالاترین میزان پروتئین را دارد. چنانکه گفته اند: بشر از 9500 تا 13000 سال قبل از عدس در غذاهایش استفاده می کرده است! عدس به رنگ های زرد، نارنجی، سبز، و قهوه ای و سیاه کشت می شود. به نظر من هضم عدس قرمز، به خاطر آنکه بدون پوست است، راحت تر، و نفخ آن کمتر از عدس قهوه ای است. در جنوب کشورمان با عدس قرمز غذای خوشمزه ای درست می کنند که با برنج یا نان سرو می شود. یکی از غذاهای متداول مردم هند و پاکستان هم "کیچدی یا کیچری" (Kichdi/Kichri) است که با عدس زرد یا قرمز و برنج و ادویه فراوان تهیه میکنند. چیزی شبیه عدس پلوی ما. در مصر هم یکی از غذاهای محلی و ملی آنها "کُشِری" (Kosheri/Koshari/ Kushari) است که با عدس، نخود، برنج، ماکارونی و پیاز داغ تهیه می کنند. در کشورهای اروپایی و امریکایی نیز، به خاطر ارزانی این پروتئین گیاهی نسبت به پروتئین حیوانی در بیشتر غذاها و سوپها آن را جایگزین گوشت می کنند. 

 لطفاً برای دیدن مواد لازم و طرز تهیه غذا بر روی ادامه مطلب کلیک کنید 

 مواد لازم برای پُتاژ دال عدس

دال عدس - 2 پیمانه
هویج درشت - 2 عدد
 ساقۀ کرفس - 2 عدد
پیاز - 1 عدد
آب مرغ - 4 تا 5 پیمانه
خامه -50 گرم
شیر - 1 پیمانه
زیره سبز - 1 ق.چ
رزماری خشک - 1/2 ق.چ
فلفل سیاه - 1/2 ق.چ
نمک - به میزان لازم
روغن - 2 ق.س

 طرز تهیه پُتاژ دال عدس

1) پیاز و هویج را پوست کنید و خرد کنید.
2) ساقۀ کرفس را خرد کنید.
3) قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، روغن را در آن بریزید.
4) سبزیجات خرد کرده را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم حدود 10 دقیقه تفت دهید.
5) دال عدس را بشویید و در صافی بریزید تا آب آن کشیده شود. در قابلمه بریزید و با سبزیجات 3 تا 4 دقیقه تفت دهید.
6) نمک و فلفل، زیره و رزماری را اضافه کنید. (چون آب مرغ نمک دارد، مراقب باشید نمک زیاد نزنید)
7) آب مرغ را اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید . حرارت را زیاد کنید تا به جوش آید. بعد حرارت را کم کنید و 30 دقیقه بپزید. دال عدس خیلی زود می پزد، اما اگر هویج و کرفس را درشت خرد کنید زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد.
8) آب پتاژ باید به 1 پیمانه برسد.
9) بعد از پخت، حرارت را خاموش کنید و 10 دقیقه زمان بدهید تا کمی خنک شود و بعد در مخلوط کن بریزید و به صورت پوره درآورید.
10) پوره را دوباره به قابلمه برگردانید و روی حرارت کم قرار دهید. شیر و خامه را اضافه کنید و پُتاژ را بچشید، در صورت نیاز نمک و فلفل بزنید و 5 دقیقه بعد پُتاژ را سرو کنید.

 نکته: در صورت تمایل با مقداری خامه و مرغ پخته آن را تزیین کنید.





طبقه بندی: سوپ و پتاژ، 
برچسب ها: سوپ و پتاژ، پتاژ عدس قرمز، دال عدس، سوپ مناسب برای ماه رمضان،  
نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 1392/04/26 توسط آرزو پروازی
.CopyRight © 2012-2015 Ashpaziye Arezoo , All Rights Reserved ©