تبلیغات
آشپزی آرزو - رولت های کوچک خرما و نارگیل


این رولت های زیبا و بسیار خوشمزه یکی دیگر از دستاوردها و نوآوری های من در دورۀ چهل روزه خام گیاهخواری است که ترجیح دادم این تجربه بسیار موفق را به مناسبت ماه مبارک رمضان در اختیار شما عزیزان بگذارم.
ماه مبارک رمضان برای همه ما به خصوص کودکان با شیرینی های مخصوص این ماه یعنی زولبیا و بامیه همراه است. اما از آنجایی که این دو شیرینی خوشمزه در روغن فراوان باید سرخ شوند و در شهد و شربتی که از شکر تهیه می شود غوطه ور می شوند، خوردن زیاد آنها اصلا توصیه نمی شود. به خصوص زولبیا و بامیه هایی که در قنادی ها تهیه می شوند غالبا به خاطر صرفه جویی در روغن، با روغن هایی که بارها و بارها مورد استفاده قرار گرفته و اصلا بهداشتی و سالم نیستند، سرخ می شوند و همین مسئله ضرر و زیان خوردن بیش از اندازه این شیرینی ها را دو چندان می کند. به نظرم رسید که این رولت های کوچکِ چشم نواز، مقوی و دلچسب می تواند جایگزین خوبی برای زولبیا و بامیه باشد. درست کردن زولبیا و بامیه در منزل فرصت و دقت زیادی می طلبد و از طرفی شاید به خاطر بچه ها مجور شوید گاهی زولبیا و بامیه از قنادی تهیه کنید، اما چه خوب است که بیشتر ایام ماه مبارک رمضان سفره های افطار و سحر را با این شیرینی سالم و ساده که خیلی سریع آماده می شود، رنگین کنیم.

 لطفاً برای دیدن مواد لازم و طرز تهیه غذا بر روی ادامه مطلب کلیک کنید 


 مواد لازم برای تهیه رولت های کوچک خرما و نارگیل

آرد نخودچی - 1 و ¼ پیمانه
خرما - 1 پیمانه
روغن کنجد - 2 ق.س
شیره انگور یا شهد خرما - 4 ق.س
هل ساییده - 1 ق.چ
پودر نارگیل - 3 تا 4 ق.س

 طرز تهیه رولت های کوچک خرما و نارگیل

1) خرما را که بهتر است از نوع خرمای دشتستانی یا یک نوع خرمای ریز که شبیه خرمای دشتستانی است تهیه کنید، ابتدا خرماها را بشویید و روی دستمال پهن کنید تا آب اضافی آنها برود. سپس هسته های خرما را درآورید و با آسیاب های یک دو سه یا با چرخ گوشت آنها را له کنید. (اگر از خرمای رطب استفاده می کنید بعد از شستن، پوست آنها را بگیرید و هسته های آنها را جدا کنید. چون خرمای رطب نرم است، نیازی به له کردن خرما نیست، موقع ورز دادن له می شود. اما میزان شیره انگور یا شهد خرما را کم کنید در حدی که خمیر به دست نچسبد، کافی است)
2) بعد از آماده سازی خرما، خرمای له شده را با آرد نخودچی، روغن کنجد، شیره انگور و هل ساییده مخلوط کنید و با دست خوب ورز دهید تا خمیر لطیف و در عین حال سفتی که به دست نچسبد، درست شود.
3) یک نایلون یا کیسه فریزر را روی تخته پهن کنید، خمیر رولت را لای دو نایلون با وردنه پهن کنید تا به شکل یک مستطیل به قطرحدودا نیم سانت درآید.
4) پودر نارگیل را روی سطح خمیر پخش کنید و با وردنه دو سه مرتبه روی پودر نارگیل بکشید تا یکدست شود.
5) چند قطره شیره روی پودر نارگیل یریزید تا بعد از رول کردن پودر نارگیل بهتر به خمیر بچسبد و بعد به کمک نایلون زیری، شروع به رول کردن کنید و محکم رول کنید.
6) اگر از خرمای رطب استفاده کردید، حتما بعد از رول کردن، رولت را با همان نایلون یک ساعت در یخچال قرار دهید و بعد برش دهید. اما اگر از خرمای دشتستانی استفاده کردید، می توانید بعد از رول کردن با یک چاقوی تیز رولت را با فاصله های تقریبی یک سانتی برش دهید و بعد در یک ظرف در دار بچینید و در یخچال قرار دهید. پس از یک ساعت می توانید سرو کنید.





طبقه بندی: دسر،  شیرینی، 
برچسب ها: دسر، شیرینی، رولت های کوچک خرما و نارگیل، شیرینی بدون فر، شیرینی بدون پخت، شیرینی ماه رمضان،  
نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 1392/04/19 توسط آرزو پروازی
.CopyRight © 2012-2015 Ashpaziye Arezoo , All Rights Reserved ©